פרגולות משמשות אותנו על מנת שנוכל לפוש בגינה שלנו וליהנות מהצללה, לרוב עיקר האירוח והבילוי מתרחש מתחת לקירוי שלנו ועל כן ישנם מגוון גדול של סוגי פרגולות כאשר הם נבדלים ביניהם בחומרי הגלם מהם הם נבנו ובסוג הקירוי שלהם. פרגולות בקיץ עדיף שיהיו אווריריות יותר מאשר בחורף. בחורף עדיף שנוכל למנוע חדירת מי גשמים, כך נוכל לשבת תחת הפרגולה גם בחורף.
פרגולות לקיץ מה הם?
כאמור הן בנויות בצורה כזו שהם מקנות לנו צל והגנה מפני השמש היוקדת. בקיץ עדיף לבנות פרגולות שיאפשרו מעבר אוויר ויחד עם זאת יצרו צל מעל ראשינו. את הדבר הזה ניתן להשיג על ידי אופן בניית הפרגולה. כאשר אנחנו מתכננים פרגולות דו עונתיות עלינו לתכנן אותם בצורה כזו שהקירוי של גג הפרגולות יהיה עשוי מרשת הצללה או סרגלי עץ. בצורה כזו נוכל גם לקבל הצללה וגם ליהנות מאוויר שיזרום מלמעלה אלינו כאשר אנחנו ישובים תחת הפרגולה. ניתן להוסיף גם מאוורר תיקרה רגיל בדומה לזה שאנו מתקינים בבית בחדרים, הפעלת המאוורר תזרים אוויר ליושבים.
פרגולות לחורף מוגנות מים
כאשר החורף מגיע הוא מביא איתו את הגשמים, על מנת שנוכל להמשיך וליהנות מישיבה תחת הפרגולות עלינו לקרות את גג הפרגולה ולאטום אותו כך שהגשם לא יחדור מבעד. הקירוי נעשה על ידי חומרים כגון סנטף, פוליגל או לוחות אלומיניום מרובד. שיטת ההתקנה של לוחות הקירוי על הגג יוצר מניעה מושלמת של מי הגשמים. כך נוכל ליהנות גם בגשם. אולם צריך לזכור כי אם התקנו לוחות נגד גשם לא נוכל להשתמש באוורור שמגיע מגג הפרגולה בקיץ. ישנם פתרונות שמשלבים את ההגנה מפני גשם בחורף והגנה מפני שמש בקיץ. פתרונות אלו לרוב עולים יותר אולם פרגולות דו עונתיות הן מדהימות ביופיין ועונות על הצורך של דו שימוש. אולם אין מנעה להשאיר את לוחות האיטום ולהשתמש בפרגולות כרגיל.
סוגי הקירוי הקיימים
פרגולות כיום נחלקות ל 2 קטגוריות עיקריות מבחינת חומר הגלם, אלומיניום ועץ. כל אחד מהסוגים הינו יפה ואסטטי. את ההתאמה המדויקת של סוג הפרגולה בהתאם לאופי השימוש יש לעשות בעזרת מתקין פרגולות מומחה. ניתן לקרות על ידי שימוש ברעפים, לוחות פלסטיים על סוגיהם, במבוק, רשתות הצללה
המלצות - לא לפספס
פופולרים
אחרונים
-
עיצוב גינות לפני 10 שנים 1 שבוע