כך תתאימו את השער שלכם אליכם ולאופן השימוש בו

משימת התאמת שערים חשמליים לא אחת היא משיה די מורכבת, הסיבה לכך היא שיש לא מעט סוגים וסגנונות של שערים חשמליים שלכולם יש את אותה פעולה בסוף, לפתוח ולסגור את המעבר מהחוץ לפנים. ונשאלת השאלה למה יש כל כך הרבה הבדלים בין שערים חשמליים. על מנת לבחור בשער המתאים ביותר עבורנו אנחנו חייבים להבין את ההבדלים והמשמעות שיש לכל הבדל בשערים.

 

סוגי שערים

כפי שציינו יש הבדלים משמעותיים בים שערים חשמליים למרות העובדה כי השערים כולם כאחד מבצעים את אותה פעולה שהיא יחסית פשוטה פתיחת השער וסגירתו. ההבדלים באים לידי ביטוי באופן שבו השער נפתח, בסוג המנוע שמחובר לשער והטכנולוגיה שבעזרתה נותנים את הוראת הפתיחה לשער. לרוב הסגנונות של שערים חשמליים המוכרים יותר יהיו אלו שנעים הצידה על מסלול או אלו המתרוממים כלפי מעלה אולם יש נם סוגים רבים שלכל אחד מהם ייעוד על מנת להתאים אותו לתנאי השטח במקום המיועד להתקנת השערים.

שער הזזה - שערים חשמליים אלו הם מבין הנפוצים ביותר, השער כולו עשוי יחידה אחת שמותקנת על גבי מסלול, פתיחת השער מתבצעת על ידי הזזתו לכיוון אחד. לשער יתרון שניתן להתקינו על מפתחים גדולים ביותר ואינו מהווה מגבלה לגובה הרכב שיכנס פנימה פתיחת השער מתבצעת על ידי מנוע חשמלי וגלגל שיניים שמסתובב, הסיבוב מזיז את השער על מסילה.

שער הרמה - גם שערים חשמליים אלו נפוצים די הרבה, פתיחת השער מרימה אותו כלפי מעלה, למעשה מי שדוחף את השער כלי מעלה היא בוכנה והשער נע על ציר לצורך הפתיחה שלו.

שער כנפיים - שער נפוץ קצת פחות שמורכב מ 2 יחידות שערים, כל אחת מותקנת עצמאית על מערכת צירים ומנועים או בוכנות לפתיחה, לרוב אלו יהיו מותקנים כאשר אין יכולת להתקין שערי הזזה. גם כאן בדומה לשערים חשמליים מוזזים אין מגבלת גובה לרכב שיכנס.

שער גלילה - שערים חשמליים מהדור החדש כוללים מנגנון שדומה לתריסי גלילה מאלומיניום, השער נגלל כלפי מעלה על ידי מנוע שמושך אותו. שערים אלו יפים במיוחד וניתן לקבוע את הגובה של הרכבים הרצויים לכניסה, לגבי רוחב אין מגבלה.

שער מניפה - הטרנד המרשים ביותר ושאינו נפוץ כמעט הוא שערים חשמליים שנפתחים כמו מניפה, בכל צד של שביל הגישה לחנייה מותקנת מערכת שכוללת לוחות אלומיניום צרים, הלוחות נפתחים ונסגרים בדומה לתנועת מניפה ומכאן שמם.

 

סגנונות פתיחה של שערים חשמליים

יש מגוון אפשרויות פתיחה לשערים חשמליים כאשר המוכר והנפוץ מביניהם הוא השלט , לחיצה על כפתור תפתח את השער ולחיצה נוספת תסגור אותו, אמנם זו השיטה הנפוצה ביותר אך היא מגבילה את השימוש למחזיקי השלט בלבד, לעומת זאת מנגנון פתיחה סלולרי מאפשר על ידי חיוג אל השער או נכון יותר חיוג אל כרטיס הסים שמותקן בו לתת פקודת פתיחה לשער, יש יתרון לשיטה זו שניתן לפתוח את השער מכל מקום ללא צורך בשלט רחוק, בשיטה זו לא אחת מגבים את פתיחתם של שערים חשמליים גם בשלט רחוק למקרה חירום.


המלצות - לא לפספס

מאגר פרויקטים חדשים ויד שנייה ברחבי הארץ באתר כאן בונים ישראל >>
adv3
adv1